Blog » Amenajari » Amenajare terasa la bloc +50 idei de design pentru a evada din jungla urbana, oferite de Homelux

Amenajare terasa la bloc +50 idei de design pentru a evada din jungla urbana, oferite de Homelux

Nu este niciun secret ca majoritatea oamenilor prefera sa petreaca mai mult timp afara decat inconjurati de un labirint de pereti. Mintea functioneaza mai bine in spatii deschise, iar corpul se relaxeaza, ceea ce inseamna ca dispozitia generala se imbunatateste. Desi pare greu de crezut, te poti bucura de toate aceste avantaje chiar daca stai intr-un apartament. Balconul sau acoperisul cladirii poate fi amenajat intr-o terasa la bloc. Urmatoarele idei iti vor servi drept sursa de inspiratie. 

Publicat: 2 aprilie 2020
Categorii: Amenajari, Idei pentru tine si casa ta, Design

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Amenajarea unei terase la bloc: stabilește o tema

Primul pas spre obtinerea unui spatiu de relaxare in aer liber la oras, este acela de a te decide ce vrei cu adevarat. Gandeste-te la ce vei folosi terasa. Unii isi doresc pur si simplu sa poata servi cafeaua de dimineata afara, deasupra tuturor, in timp ce se bucura de razele tot mai calde ale soarelui. 

Altii insa, sunt mai creativi. Transforma balconul sau acoperisul blocului intr-un loc pentru exercitii fizice sau meditare. Ai chiar posibilitatea de a instala un pat, un hamac sau un leagan. De indata ce ai decis scopul in care vrei sa folosesti acest loc, iti va fi mai usor sa alegi si un stil potrivit.

Terasa pe bloc in stil minimalist

Aceasta iti va placea mult mai ales daca ai restul casei decorat in stil scandinav. Este un design ideal, in special daca vei folosi terasa ca spatiu pentru relaxare si meditare. Alege corpuri de mobilier simple, fara ornamente. Spre exemplu, in loc de o masa de cafea, foloseste un cub mare din lemn. De fapt, lemnul se potriveste foarte bine in acest decor minimalist, precum si detaliile din piatra. 

Terasa la bloc in stil romantic

Acest design este perfect pentru o terasa in balcon. O estetica romantica implica folosirea unor culori pastelate si delicate. Este perfect daca vrei sa adaugi si niste flori, cum ar fi muscatele rosii, violet sau roz. 

Mobilierul poate sa fie unul deosebit, cu multe ornamente. De asemenea, daca vei vrea sa servesti cina pe timpul verii aici, instaleaza luminite, felinare sau lampadare care sa creeze o atmosfera speciala. 

Amenajare terasa pe bloc in stil japonez

Daca iubesti gradinile japoneze, atunci este o idee minunata sa integrezi particularitatile acestui design in terasa ta de pe bloc. Cum poti face asta? Studiaza cu atentie caracteristicile acestui stil. Deoarece la baza designului sta o filosofie care este legata de relaxare, mobilierul si celelalte elemente trebuie sa fie in tema.

 

Spre exemplu, ai putea sa instalezi un sezlong in forma de frunza. Alte elemente care vor face diferenta vor fi plante specifice zonei. Ar fi minunat daca ai avea cativa bonsai pe care sa ii plasezi in diferite colturi ale perimetrului. Astfel, creezi mini gradini asiatice care iti vor da o stare de bine si vor fi foarte admirate de catre oaspeti. In cazul in care iubesti si ceaiul este obligatoriu sa ai un ceainic si niste cesti specifice culturii japoneze. 

Terasa pe bloc – Cum alegi mobilierul potrivit?

Indiferent ca vrei sa amenajezi terasa pe bloc sau in balcon, in alegerea corpurilor de mobilier trebuie sa tii cont de cateva principii. Ele trebuie sa fie: 

  • Usoare
  • Rezistente la actiunea razelor de soare
  • Rezistente la vant si ploaie
  • Potrivite pentru dimensiunea spatiului de care dispui
  • Cu o cromatica ce se potriveste cu restul elementelor
  • Suficient de trainice pentru a suporta greutatea ta
  • Confortabile

Cea mai populara varianta este mobila pentru gradina sau terasa din ratan sintetic. Acesta este un material usor, care nu mucegaieste, care are un aspect natural placut si este foarte rezistent. Lemnul, mai ales cel vopsit este si el potrivit, dar va trebui sa il protejezi impotriva umiditatii. 

Poti alege ce vrei tu, de la un set de scaune cu masa pentru servirea mesei sau a cafelei, pana la o canapea pentru exterior, un balansoar sau un sezlong. Inclusiv fotoliile tip sac sunt variante potrivite. 

Amenajari terasa apartament – Nu uita de plante

Florile si verdele, in general, sunt elemente pe care vrei sa le integrezi in terasa ta de apartament. Ele vor umple spatiul cu energie. Sunt placute de privit, dar si foarte sanatoase, luptand impotriva efectelor poluarii urbane. O idee buna este sa ai cateva ghivece cu plante aromatice pe care sa le poti folosi la gatit. Astfel, nu va mai fi nevoie sa le cumperi. 

Iata cateva idei superbe pentru amenajarea terasei pe bloc sau la apartament. Este posibil sa te bucuri de cele mai placute momente petrecute in aer liber, chiar daca locuiesti la oras!

 

Sursa foto: shutterstock.com, unsplash.com, pinterest.com

Produse asociate

5.999,00 lei

Vezi mai multe

6.999,00 lei

Vezi mai multe

4.999,00 lei

Vezi mai multe

1.299,00 lei

Vezi mai multe

599,00 lei

Vezi mai multe

3.999,00 lei

Vezi mai multe