Blog » Amenajari » Plafoniere Moderne: Modele pentru Living, Baie si Bucatarie – Homelux

PLAFONIERE MODERNE: cum sa alegi varianta PERFECTA pentru tine – sugestiile Homelux

Daca nu stii ce corpuri de iluminat sunt cele mai bune pentru tine, trebuie sa faci o comparatie intre toate tipurile acestui element de amenajare. In acest articol de la Homelux poti afla informatii despre plafonierele moderne pentru a te ajuta sa alegi cat mai usor.

Publicat: 1 August 2019
Categorii: Amenajari, Design

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

In cautarea corpurilor de iluminare pentru orice incapere, fie ca acestea iti sunt necesare amplasarii intr-un spatiu unde acesta nu exista, fie ca vrei sa inlocuiesti un corp de iluminat vechi, este necesar sa faci o comparatie intre toate tipurile acestora. Plafonierele moderne sunt un tip foarte folosit pentru iluminare. Afla din acest articol care ar fi varianta perfecta pentru tine.

Cand sa alegi plafonierele moderne si cand nu

Pendulurile, candelabrele, lustrele si plafonierele moderne sunt cateva dintre corpurile de iluminat din care poti alege pentru a le putea folosi in living, dormitor, baie, bucatarie si alte incaperi ale locuintei tale. Pentru a sti ce sa alegi pentru fiecare camera, trebuie sa faci o comparatie intre toate aceste tipuri. 

Plafonierele se aleg atunci cand iti doresti in camera respectiva un corp de iluminat simplu, eficient si care sa nu aiba un design foarte complicat. Exista multe modele de plafoniere care au un aspect deosebit, insa fara a avea multe ornamente sau sa fie fixate foarte jos fata de tavan. Aceste elemente se fixeaza foarte aproape de plafon (tavan), de unde vine si denumirea de „plafoniera”.

Acest principiu se poate aplica si invers: plafonierele nu trebuie folosite in incaperile in care vrei sa ai un corp de iluminat ce prezinta foarte multe detalii sau care sa fie fixat destul de jos fata de tavan. Insa tot poate fi o solutie perfecta pentru alte camere.

Plafoniere moderne pentru fiecare tip de incapere

Plafonierele, la fel ca si alte corpuri de iluminat, sunt mai potrivite pentru anumite incaperi decat in altele. Mai jos poti afla cum poti face alegerile cele mai bune in functie de tipul camerei.

  • Plafoniere moderne pentru living

Plafonierele pentru living moderne pot avea un design simplu, insa cele mai apreciate sunt cele cu un aspect mai deosebit, tinand cont ca este o incapere in care iti petreci mult timp si in care inviti persoanele venite in vizita. Livingul este o camera in care designul de interior conteaza mult, asa ca incearca sa alegi o plafoniera care sa se potriveasca si restul camerei. Daca ai un living cu o amenajare bogata si multe decoratiuni, poti alege un model mai simplu, iar daca sufrageria ta este amenajate intr-un stil simplist, poti alege o plafoniera care sa aiba un design deosebit si care sa atraga atentia.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/plafoniera-phin-led-d-55-cm-h-6-cm-culoare-lumina-ajustabila-memorie-30-w-crom-15775

  • Plafoniere moderne pentru dormitor

In dormitor, plafonierele urmeaza aceleasi reguli ca si in cazul livingului. Fiind o camera in care te relaxezi si dormi, dar si cea mai intima, si aici amenajarea joaca un rol important, asa ca si plafonierele trebuie alese cu grija. In dormitor, ca si in living, se recomanda o lumina calda, ambientala, pentru a te ajuta sa te relaxezi, nefiind nevoie sa faci activitati importante.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/plafoniera-praque-efect-3d-d-35-cm-h-16-40-w-crom-15777

  • Plafoniere moderne pentru bucatarie

In bucatarie nu se pune foarte mult accent pe amenajare, fiind mai mult o incapere in care functionalitatea primeaza, si nu designul de interior. Asadar, plafonierele perfecte pentru acest tip de camera sunt cele care asigura suficienta lumina pentru ca tu sa-ti poti desfasura usor toate activitatile pe care le faci aici.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/plafoniera-merry-3-globuri-11403-3xe27-45×25-cm-60-w-alb-18537

  • Plafoniere moderne pentru baie

Alege plafoniere pentru baie moderne care sa te ajute sa vezi cat mai bine si fara a crea un disconfort ochilor. In baie iti desfasori ritualurile de igiena si infrumusetare, asadar fiecare detaliu trebuie sa poata fi observat cu usurinta. In aceasta incapere, ca si in bucatarie, se recomanda folosirea luminii albe si cu tenta albastra care nu oboseste ochii si care imita lumina din timpul zilei. 

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/plafoniera-merry-1-glob-wenge-18536

Cum sa alegi plafonierele moderne in functie de design 

Dupa cum ai vazut, plafonierele moderne cu led, colorate sau cu diferite ornamente sunt cele care se potrivesc cel mai bine in living si dormitor, pe cand cele cu un design simplu sunt mai folosite in bucatarie si baie.

Plafonierele cu led moderne devin din ce in ce mai dorite, nu doar pentru modelele ce au un design atractiv, ci si din punctul de vedere al functionalitatii, putand distribui lumina mai eficient. 

Alegerea tine, bineinteles, si de marimea incaperii. O camera mare inseamna folosirea unei plafoniere de dimensiuni mari, cu multe becuri, ceea ce face ca lumina sa fie distribuita mai bine, sau poti opta pentru mai multe astfel de corpuri de iluminat, daca structura locuintei iti permite acest lucru. Camerele de dimensiuni mici nu necesita plafoniere cu dimensiuni mari, insa trebuie sa verifici ca acestea sa fie suficient de eficiente incat sa ilumineze acel spatiu.

Nu trebuie exagerat cu designul in baie si bucatarie in ceea ce priveste plafonierele, ci poti folosi unele simple sau unele care sa nu aiba prea multe detalii. 

 

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/plafoniera-phin-led-d-41-h-6-cm-culoare-lumina-ajustabila-memorie-18-w-crom-15774

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/plafoniera-merry-4-globuri-wenge-18539

Asadar, plafonierele moderne, ieftine sau costisitoare, se aleg din punctul de vedere al functionalitatii, dar si cel al designului. Cu cat spatiul pe care vrei sa il iluminezi este mai mare, cu atat este nevoie de un corp de iluminat cu mai multe becuri sau chiar mai multe astfel de surse de lumina. Acum stii cum poti sa alegi plafonierele moderne in functie de camera si ai putut vedea si cateva modele pe care le poti folosi.

Surse foto: shutterstock.com, pinterest.com

Produse asociate

229,00 lei

Vezi mai multe

399,00 lei

Vezi mai multe

229,00 lei

Vezi mai multe