Blog » Amenajari » CANDELABRE MODERNE (Living + Dormitor) – ce sa alegi – Homelux

CANDELABRE MODERNE: ce sa alegi si ce NU – recomandarile Homelux

Daca esti in cautarea unor corpuri de iluminat, de ce sa te opresti la un simplu bec? Locuinta ta poate fi iluminata cu stil daca folosesti candelabre moderne, care sunt atat utile, cat si aspectoase. Citeste acest articol pentru a sti ce sa alegi si ce nu cu recomandarile Homelux. 

Publicat: 20 iulie 2019
Categorii: Amenajari, Design

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Corpurile de iluminat sunt o parte la fel de importanta in amenajare cum sunt si piesele de mobila, culorile folosite sau decoratiunile. Bineinteles, exista multe tipuri de corpuri de iluminat, insa, daca doresti sa oferi camerei un aspect cat mai atractiv, atunci candelabrele moderne sunt categoria cu care ar trebui sa incepi cautarea. In acest articol vei afla de ce ar trebui sa optezi pentru aceste corpuri de iluminat si ce ar trebui sa alegi si ce nu din punctul de vedere al utilitatii si al designului.

De ce ar trebui sa folosesti un candelabru modern

In alegerea corpurilor de iluminat, trebuie sa se tina cont de doua principale aspecte: ultilitate si design. Corpuri precum lustrele si candelabre moderne nu numai ca sunt foarte eficiente pentru iluminat (multe modele avand minim 2 brate pe care pot fi aprinse becuri), dar au si un anumit design, ce completeaza orice stil actual de amenajare. 

Atunci cand vrei sa amenajezi, este recomandat sa alegi elemenete care iti sunt de folos si care apartin de estetica stilului de design ales pentru incaperea respectiva. Este important ca elementele acestea sa nu fie alese, deci, doar pe considerente financiare, ci si cele doua amintite mai sus. Nu te limita la piese care arata comun sau chiar anost, ci incearca sa infrumusetezi locuinta cat de mult posibil.

Iata cateva exemple ale unor livinguri si dormitoare  a caror design interior este completat de candelabre moderne:

Ce candelabre de living si dormitor moderne sa alegi in functie de utilitate

Din punctul de vedere al utilitatii, un candelabru modern pentru living sau dormitor trebuie sa poata ilumina cat mai eficient camera. Acest lucru este cu atat mai important cu cat cele doua incaperi sunt, in general, cele cu dimensiunile cele mai mari din intreaga locuinta. 

O comparatie generala arata ca livingul este camera cea mai mare din locuinta, iar dormitorul are dimensiuni mai mici. Astfel, in living vei avea nevoie de mai multa lumina, deci candelabre cu mai multe brate. De asemenea, livingul este camera unde se petrece cel mai mult timp pe perioada zilei, fiind incaperea unde se desfasoara multe activitati, asadar una in care este necesara o lumina destul de puternica, insa, bineinteles, nu una deranjanta. Nu se recomanda lumina galbena, deoarece aceasta poate irita ochii la o expunere indelungata. 

In dormitor, chiar daca poate nu difera foarte mult de dimensiunile livingului, se poate folosi o lumina mai slaba si galbena, deoarece, in acest tip de camera ce este destinata relaxarii si somnului, este necesara o lumina ambientala, si nu neaparat una puternica. 

Intr-adevar, exista un necesar de lumina ce se aplica in functie de marimea efectiva a camerei. Mai jos regasesti cateva modele de referinta pentru living si dormitor in functie de numarul bratelor candelabrului, dar si un exemplu referitor la cum poti calcula acest necesar pentru a stii si ce tipuri de becuri ar fi recomandat sa alegi pentru candelabru sau celelalte corpuri de iluminat. 

  • Candelabre moderne pentru living 

Poze + pret →  

https://www.homelux.ro/candelabru-ring-tavan-5-brate-18507

  • Candelabre moderne pentru dormitoare

Poze + pret →  

https://www.homelux.ro/candelabru-magic-clas-3-brate-crem-18490

Candelabre moderne de living si dormitor in functie de design

Designul se alege nu numai in functie de preferinte, ci si in functie de stilul de amenajare folosit in fiecare incapere si, uneori, chiar si de specificul camerei. De exemplu, candelabrele pentru sufragerie moderne, pentru a putea raspandi mai usor lumina, au variante de design cu bratele cat mai rasfirate si indreptate in diferite parti ale camerei. Candelabrele moderne pentru dormitor pot avea influente romantice pentru a pastra o atmosfera intima.

Iata cateva candelabre moderne cu un design deosebit pentru a te inspira:

Poze + pret →  

https://www.homelux.ro/candelabru-fidel-3-brate-18498

Amenajarile interioare nu trebuie sa insemne o limita stilului, ci, din contra, sa il incurajeze. Nu te plafona in a alege elemente anoste, ci incearca sa conturezi designul de interior al locuintei tale folosind, in primul rand, creativitatea. 

Surse foto: shutterstock.com, pinterest.com, lightingcompany.co.uk

Produse asociate

369,90 lei

Vezi mai multe

269,90 lei

Vezi mai multe

199,90 lei

Vezi mai multe