Blog » Amenajari » Culori dormitor: Homelux iti spune TOT CE TREBUIE SA STII despre culorile din dormitor

Culori dormitor: Homelux iti spune TOT CE TREBUIE SA STII despre culorile din dormitor

Iti doresti o schimbare a ambiantei dormitorului tau? Iata cele mai practice idei pentru crearea unui design de poveste. Descopera care sunt efectele ambiantei din dormitor asupra somnului si sanatatii tale!

Publicat: 07 noiembrie 2018

Categorii: AmenajariTips & TricksDesign and Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Alegerea paletei cromatice pentru dormitor nu este usoara, deoarece ea trebuie sa fie reprezentativa pentru tine, oferind insa un mediu placut, linistitor, care sa favorizeze relaxarea. Aceasta camera se poate amenaja in diverse moduri, existand anumitit factori pe baza careia se planifica redecorarea sa.

Dimensiunile dormitorului

Alegerea culorilor dormitorului, depinde, in primul rand, de dimensiunile camerei. Astfel, prin combinarea mai multor nuante si tonalitati, camera poate parea mai spatioasa sau mai inghesuita. Totodata, un factor foarte important este luminozitatea, care trebuie sa fie imbinata cu cromatica peretilor si cele ale pieselor de mobilier si decor, dar si cu stilul si forma acestora.

Culori pentru dormitoare mici si foarte mici

Daca dormitorul tau are dimensiuni reduse, este indicat sa alegi culori care sa dea impresia unui spatiu cat mai mare. Astfel, poti opta pentru nuante deschise, pastelate, care cu ajutorul unei cantitati mari de lumina si a unor mici artificii decorative (oglinzi, suprafete reflectorizante), sa ofere senzatia unei camere aerisite, de dimensiuni cel putin medii.

Culori pentru dormitoare mari

Amenajarea unui dormitor de dimensiuni mari permite utilizarea unei game cromatice vaste, avand astfel posibilitatea unei decorari care sa depinda doar de preferintele tale artistice. Incearca sa tii cont de imaginea de ansamblu a camerei, creandu-ti un mediu placut si armonios in care sa te relaxezi si sa dormi.

Forma dormitorului

Culorile recomandate pentru un dormitor dreptunghiular – lung si ingust

Un dormitor alungit, care insa este ingust, poate sa dea iluzia unui spatiu mai mare, daca sunt folosite contraste cromatice corespunzatore.

Cum sa alegi culorile unui dormitor patrat

O camera patrata ajuta foarte mult la crearea unui design echilibrat, in mod special cand paleta cromatica a imaginii de ansamblu este aleasa corect. In functie de stilul de viata pe care il ai, dar si de personalitatea ta, ai diverse optiuni din care poti alege.

In functie de varsta

In functie de varsta, design-ul unei camere variaza, acesta avand elemente specifice unui trend sau unui stil decorativ, bazandu-se pe concepte cat mai diverse, dar si pe combinatii de culori pentru dormitor.

Culori pentru dormitorul matrimonial

Palete cromatice pentru dormitoarele burlacilor

Dormitoare pentru adolescenti

Culori pentru dormitoarele copiilor

Fete

Baieti

Baieti si Fete

In functie de sex

In functie de sexul fiecarei persoane, tendintele cromatice variaza foarte mult de la nuante reci, la nuante calde, iar pe baza personalitatii, acestea pot ramane simple ori pot fi combinate. Intensitatea, vibranta si temperatura culorilor difera foarte mult si in functie de stilul de viata si personalitatea persoanelor care simt nevoia unei schimbari. Cu toate acestea, exista principii cromatice general valabile pentru redecorari.

Femei

Culorile calde pentru dormitor sunt de cele mai multe ori, alese de femeile pasionale, cu inclinatii artistice, care vor sa isi creeze un mediu confortabil si armonios in care sa se relaxeze. Nuante de orange, roz sau bej sunt doar cateva dintre alegerile preferate ale femeilor, pentru paleta cromatica a aceastei camere.

Barbati

De cele mai multe ori, printre preferintele barbatilor in materie de cromatica a dormitorului, se numara non-culorile, derivate ale acestora, dar si nunate reci. Punand accent foarte mare pe simplitate, persoanele de sex masculin se vor axa pe culori cat mai raw, evitand desaturarea acestora sau amestecarea mai multor nuante ori tonuri.

Factori esentiali pentru culorile dormitorului tau – personalitatea si stilul de viata

Atunci cand incepi sa faci o schimbare in casa, in mod special in dormitor, trebuie sa stii care vrei sa fie rezultatul final al investitiilor pe care le faci. Inspira-te din design-ul ales de alte persoane, alegand sa il personalizezi pe cel ales de tine. Culorile recomandate pentru dormitorul tau sunt cele care te fac sa te simti confortabil, sporindu-ti relaxarea, ajutandu-te sa dormi cat mai linistit si profund. Alegi o culoare preferata, pe care sa o utilizezi in diverse tonuri si nuante, astfel incat sa creezi o armonie echilibrata in camera.

Alb

Negru

Nude / Neutru / Bej

Gri

Verde

Albastru

Galben

Purpuriu / Mov / Lila

Rosu

Roz

Orange

Multicolor

Stilurile de amenajare si corelarea lor cromatica

Fiecare stil de amenajare se bazeaza pe o paleta cromatica personala, care este reinterpretata la de catre cel care dcoreaza. In functie de stilul pe care il alegi, dar si de complexitatea design-ului, te poti juca nu doar cu forma, marimea si pozitionarea pieselor de mobilier ori decor, ci si cu nuantele si tonurile acestora.

Feng-Shui

Modern

Clasic

Minimalist

Romantic

Non-conformist

Cea mai potrivita alegere pentru tine este cea care iti ofera un mediu placut in care sa te odihnesti. Tine cont de simbolistica si implicatiile pe care le aduce fiecare culoare sau nuanta aleasa, avand in vedere nu doar detaliile, ci si imaginea de ansamblu a dormitorului tau. Bazeaza-ti alegerile pe preferintele personale, imbunatatind orice alegere inspirata din diverse surse, cu elemente proprii.

Surse

www.pexels.com

www.pinterest.com

www.scenetherapy.com

www.dailymail.co.uk

www.manomenas.lt

www.mulestable.net

www.recous.com

www.media.architecturaldigest.com

www.centralazdining.com

www.media.improvenet.craftjack.io

www.hips.hearstapps.com

www.adelaideoutdoorkitchens.com.au

www.yourkidscloset.com

www.impressiveinteriordesign.com

www.atlantasaints.com

www.comchezmaman.fr

Produse asociate

1.399,00 lei

Vezi mai multe

499,90 lei

Vezi mai multe

399,90 lei

Vezi mai multe